Taštičky s masem a žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Brambory
  • 130 g Hovězí maso mleté
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 231 g Sůl
  • 80 ml Víno červené
  • 80 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 22483 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 685.8 mg
  • Vláknina 7367.8 mg
  • Vitamín A 7367.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme k masu a restujeme 7 minut.

  • 2

    Zasypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.

  • 3

    Na vále rozdělíme listové těsto na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Lžící do středu placky poklademe směs z pánve, okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička.

  • 4

    Naskládáme je vedle sebe na vymazaný plech a pečeme při střední teplotě 25 minut.

  • 5

    Ihned podáváme, nejlépe s čerstvým salátem.

Komentáře k receptu