Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 1002.3 mg
 - Vláknina 5019.8 mg
 - Vitamín A 5019.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na lžíci oleje asi 15 minut, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem.
 - 
                                2
Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje.
 - 
                                3
Omyté maso osušíme, nakrájíme na 8 tenkých plátků a zprudka je opékáme po každé straně 1 minutu na 2 lžících oleje. Snížíme teplotu a dopékáme ještě 2 minuty. Na maso položíme vločky másla a pečeme 1 minutu. Potom roštěnky osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso upravíme na nahřáté talíře s rajčaty a dušenou cibulí.
 - 
                                5
Můžeme podávat s trojúhelníčky upečeného lístkového těsta.