Carbonnade po vlámsku
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 675 g Hovězí maso zadní
 - 280 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
 - 280 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 1 ks Bageta
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 66.5 mg
 - Draslík 83.4 mg
 - Vláknina 3421.5 mg
 - Vitamín A 3421.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na 5 cm kousky a z obou stran rychle orestujeme. Opečené maso vyjmeme, snížíme teplotu, přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezbarví do hněda. Přidáme mouku, utřený česnek, horkou vodu a černé pivo.
 - 
                                2
Vložíme svazeček bylinek, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, muškátový oříšek a ocet. Přivedeme k varu. Směs přendáme do zapékací nádoby, přidáme maso, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 2 až 2 a půl hodiny.
 - 
                                3
Patnáct minut před podáváním odebereme z povrchu pokrmu tuk a uschováme ho. Kousky bagety potřeme hořčicí, na každý dáme kousek tuku z pokrmu.
 - 
                                4
Bagety umístíme na vršek masové směsi a lehce zatlačíme. 15 - 20 minut pečeme odkryté, až se bagety opečou do křupava. Ihned podáváme.