Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Kapary sterilované
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Feferony
 - 4 ks Olivy černé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 3131 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 665.4 mg
 - Vláknina 19476.5 mg
 - Vitamín A 19476.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.