Roštěnky v pikantní smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika sterilovaná
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 2647 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 87.3 mg
 - Draslík 543.7 mg
 - Vláknina 4576.3 mg
 - Vitamín A 4576.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
 - 
                                3
Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je rýže.