Roštěnky s bramborami po medjimursku
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 50 g Slanina vepřová
 - 400 g Brambory
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1053 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 94 mg
 - Draslík 1337.3 mg
 - Vláknina 9291.3 mg
 - Vitamín A 9291.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na polovině oleje a chvíli podusíme.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek a petrželku, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme. Vložíme opečené roštěnky, zalijeme je výpekem a poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme.
 - 
                                3
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, urovnáme na rajčata a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Roštěnky upravíme na talíře a ozdobíme kostičkami opečené slaniny.