Hovězí roštěná po švábsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1272 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 59 mg
 - Draslík 836.7 mg
 - Vláknina 8818 mg
 - Vitamín A 8818 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.
 - 
                                3
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.
 - 
                                4
Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.
 - 
                                5
Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.
 - 
                                6
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.
 - 
                                7
Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.