Brněnský roštěnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Hrozinky
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mandle
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 834.1 mg
  • Vláknina 6261 mg
  • Vitamín A 6261 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z roštěnce naklepeme, nakrájíme na delší nudličky a na rozpáleném oleji smažíme asi 5 minut. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a přisypeme k masu. Přidáme ještě rozinky a na oleji s masem krátce orestujeme. Osolíme a okmínujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a dusíme asi hodinu, dokud maso nebude měkké. Nakonec vše posypeme drcenými mandlemi.

  • 2

    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu