Brněnský roštěnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 834.1 mg
 - Vláknina 6261 mg
 - Vitamín A 6261 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z roštěnce naklepeme, nakrájíme na delší nudličky a na rozpáleném oleji smažíme asi 5 minut. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a přisypeme k masu. Přidáme ještě rozinky a na oleji s masem krátce orestujeme. Osolíme a okmínujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a dusíme asi hodinu, dokud maso nebude měkké. Nakonec vše posypeme drcenými mandlemi.
 - 
                                2
Podáváme s knedlíkem.