Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
 - 100 g Moravské uzené maso
 - 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Nové koření celé
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 1.5 dl Víno červené
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 104.9 mg
 - Draslík 572.2 mg
 - Vláknina 2011.6 mg
 - Vitamín A 2011.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.
 - 
                                2
V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.
 - 
                                3
Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.
 - 
                                5
Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.