Táborská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 421 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 66.4 mg
 - Draslík 440.2 mg
 - Vláknina 906 mg
 - Vitamín A 906 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.
 - 
                                3
Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.
 - 
                                4
Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
 - 
                                5
Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.
 - 
                                6
Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.