Roštěnky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 28.5 mg
 - Draslík 476.2 mg
 - Vláknina 4776.5 mg
 - Vitamín A 4776.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.
 - 
                                2
Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list.
 - 
                                3
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme.
 - 
                                4
Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.