Hovězí roštěnky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 507.9 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
 - 
                                2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme sádlo a roštěnky na něm prudce z obou stran opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, na sádle zpěníme cibuli, vrátíme zpět maso, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                4
Měkké roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, naředíme vodou a necháme chvíli vařit.
 - 
                                5
Roštěnky na talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.