Kyjevské roštěnky se smetanou
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Salám jemný
 - 40 g Slanina vepřová
 - 30 g Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2998 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 249.9 mg
 - Draslík 650.4 mg
 - Vláknina 5274.5 mg
 - Vitamín A 5274.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo uvařeného vejce.
 - 
                                2
Zabalíme do závitku, spojíme jehlou a opečeme. Potom dusíme doměkka na osmažené cibuli a během dušení podléváme vývarem.
 - 
                                3
Závitky vyjmeme, vytáhneme jehlu, šťávu zahustíme moukou, přilijeme smetanu, povaříme a procedíme.
 - 
                                4
Na talíři polijeme závitek omáčkou a rozpálenou slaninou s paprikou. Podáváme s týží nebo s těstovinami.