Florentské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 161.1 mg
 - Draslík 328 mg
 - Vláknina 1311.3 mg
 - Vitamín A 1311.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme na okrajích a osolíme. Každý plátek protkneme 2 proužky slaniny.
 - 
                                2
Roštěnky opečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Mírně je podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru a nasekaný česnek. Za občasného obracení dusíme doměkka.
 - 
                                3
Šťávu zahustíme zálivkou ze zbylého vína a 1/2 lžičky Solamylu. Necháme přejít varem a nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru.
 - 
                                4
Podáváme s jemnými noky.