Steak na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí svíčková
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý celý
  • 10 g Pepř bílý celý
  • 10 g Pepř citronový
  • 10 g Pepř růžový celý
  • 10 g Pepř červený celý
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 60 ml Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 4 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1581 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 830.6 mg
  • Vláknina 6021.6 mg
  • Vitamín A 6021.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý pepř rozdrtíme v hmoždíři, maso potřeme olivovým olejem a poté okraje obalíme v pepřové drti. Zbylý olej rozpálíme v pánvi, vložíme steaky a pečeme 6 minut z každé strany podle tloušťky masa.

  • 2

    Steaky přemístíme na talíře a do pánve k výpeku nalijeme červené víno a vodu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, objem by se měl snížit na polovinu, osolíme a nalijeme na jednotlivé steaky.

Komentáře k receptu