Hovězí svíčková na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 15 g Hořčice
  • 300 g Hovězí svíčková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2067 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 796.9 mg
  • Vláknina 7740 mg
  • Vitamín A 7740 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  • 2

    Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu