Telecí játra se šalvějovou cibulí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Játra telecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 350 mg
  • Draslík 469.6 mg
  • Vláknina 4527.7 mg
  • Vitamín A 4527.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém másle (20 g) necháme zesklovatět oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvé šalvěje a zvolna pod pokličkou podusíme.

  • 2

    V jiné pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, vložíme plátky očištěných a omytých jater a opečeme je. Nakonec játra opepříme a upravíme na talíře se šalvějovou cibulí. Pokrm osolíme těsně před podáváním.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu