Pizzaiola k telecí řízkům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 500 g Rajčata
  • 10 g Olivy nakládané
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno červené
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 987.8 mg
  • Vláknina 6365.8 mg
  • Vitamín A 6365.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu