Smažené býčí žlázy (minutka)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2500 g Hovězí žlázy - testes
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Vejce slepičí
  • 50 g Sůl
  • 300 g Strouhanka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 58.7 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2153 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 2385 mg
  • Vitamín A 2385 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.

  • 2

    Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.

  • 3

    Podáváme ihned po usmažení.

Komentáře k receptu