Polévka z hovězích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 200 g Játra hovězí
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 0.2 l Mléko polotučné
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 245.5 mg
  • Draslík 553.6 mg
  • Vláknina 4181.9 mg
  • Vitamín A 4181.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem.

  • 2

    Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme.

  • 3

    Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu