Telecí játra smažená ve vaječném těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 100 g Tuk
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Hrášek
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 647.4 mg
  • Draslík 529.9 mg
  • Vláknina 1258.5 mg
  • Vitamín A 1258.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na plátky, odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.

  • 3

    Připravené plátky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.

  • 4

    Plátky jater osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Komentáře k receptu