Vařené koláčky z hovězího masa
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 500 g Hovězí maso zadní
 - 40 g Rýže loupaná
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 186.3 mg
 - Draslík 1088.7 mg
 - Vláknina 2061.8 mg
 - Vitamín A 2061.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Z masového těsta na pomoučeném vále tvarujeme kuličky o průměru asi 4cm.
 - 
                                3
Vývar přivedeme k varu, vsypeme zbylou cibuli a uvaříme ji téměř doměkka. Potom do vývaru vložíme koláčky a vaříme, až se vývar změní na šťávu.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme máslo, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, promícháme a vlijeme na koláčky. Ještě chvíli povaříme.
 - 
                                5
Na talířích koláčky polijeme šťávou a trochou smetany.