Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem
Suroviny
- 245 g Petržel - nať
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Bulgur
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 125 g Máta
 - 125 g Koriandr čerstvý
 - 75 ml Olej olivový
 - 125 ml Voda pitná
 - 90 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Okurka salátová
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 12 ks Rajčata Cherry
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb Pita
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 474 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 1813.9 mg
 - Vláknina 32113 mg
 - Vitamín A 32113 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 183.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať.
 - 
                                2
Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty.
 - 
                                3
Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme.
 - 
                                4
Podáváme s pita chlebem.