Jablkový koláč z piškotového těsta
Suroviny
- 270 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 350 g Mouka polohrubá
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 300 g Jablka
 - 100 g Rozinky bílé
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 94.8 mg
 - Vláknina 2469.8 mg
 - Vitamín A 2469.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání zašleháme žloutky, vanilkový cukr. Následovně zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořici. Omytá jablka zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. Spolu s rozinky přimícháme zlehka do těsta.
 - 
                                2
Hotové těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby, při 160 stupních pečeme 40 minut.
 - 
                                3
Upečený pekáč necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout. Nakonec koláč krájíme na úhledné čtverce.