Italské grilované kuře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 3111 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 231 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 238 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 956.3 mg
- Draslík 2587.6 mg
- Vláknina 8245.8 mg
- Vitamín A 8245.8 mg
- Vitamín B6 4.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrudníkem dolů položíme kuřata a podél páteře přeřízneme na polovinu. 
- 
                                2Ostrým nožem rozlomíme prsní kost, klouby křidélek a stehen mírně nařízneme a kuřata zploštíme. 
- 
                                3Obrátíme je a vnitřek stlačíme. Odstraníme tuk a odstraníme konce křidélek. 
- 
                                4Připravíme marinádu - olej, pepř, rozmarýn a citr.šťáva a 4 hodiny maso marinujeme. 
- 
                                5Kuřata položíme na olejem potřený gril, strana pokrytá kůží směřuje dolů. 
- 
                                6Po 15 minutách obrátíme. Potíráme a obracíme. 
- 
                                7Hodinu grilujeme. 
- 
                                8Osolíme, opepříme a podáváme ozdobená plátky citrónu, s bramborami pečenými ve slupce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        