Arléská obloha
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 50 g Vepřové maso libové
 - 100 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 30 g Petržel kudrnka
 - 150 ml Rajčatová šťáva
 - 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Lilek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 30.1 mg
 - Draslík 620 mg
 - Vláknina 10510.7 mg
 - Vitamín A 10510.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 332.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme.
 - 
                                2
Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve.
 - 
                                3
Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme.
 - 
                                4
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu.
 - 
                                5
Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou.