Zapečené gnocchi s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 929 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 108.8 mg
 - Vláknina 5370.3 mg
 - Vitamín A 5370.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
 - 
                                2
Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky.
 - 
                                3
Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem.
 - 
                                4
Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké.