Rybízový koláč s cukrovým sněhem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Mouka pšeničná hrubá
 - 200 g Cukr krupice
 - 150 g Cukr moučkový
 - 500 g Rybíz červený
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 290.8 mg
 - Draslík 339.4 mg
 - Vláknina 9426.1 mg
 - Vitamín A 9426.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
 - 
                                3
Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
 - 
                                4
Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.