Srdíčka a motýli
Suroviny
- 150 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 90.8 mg
 - Vláknina 2023.5 mg
 - Vitamín A 2023.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymažeme formy máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vanilkovou tresť a sůl. Rozmixujeme mixérem, dokud směs nenapění. Přidáme postupně vejce, mouku a kypřící prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto vláčné.
 - 
                                2
Do každé formičky ve tvaru motýla dáme lžíci připraveného těsta. Povrch uhladíme stěrkou a zbývající těsto dáme do formičky ve tvaru srdce a též uhladíme.
 - 
                                3
Naplněné formy dáme na pečící plech a upečeme v předehřáté troubě. Poté je necháme vychladnout.
 - 
                                4
Připravíme polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Mícháme, dokud není poleva bílá. Poté potřeme srdíčko či motýla.