Hovězí maso na víně rioja
Suroviny
- 700 g Hovězí libové
- 310 g Žampiony - sterilované
- 255 ml Passata (drcená rajčata)
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Mrkev kořen
- 2 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Víno červené
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 1076.1 mg
- Vláknina 26910.2 mg
- Vitamín A 26910.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na 180 stupňů předehřejeme troubu. 
- 
                                2Na rozpáleném oleji smažíme zprudka 10 minut maso dohněda. Vyjmeme ho a přidáme do hrnce mrkev, česnek a celer. Smažíme 4 minuty za pravidelného míchání. 
- 
                                3Přidáme k zelenině žampiony a necháme je změknout. Přimícháme nové koření, passatu, snítky tymiánu, přilijeme víno a okořeníme. 
- 
                                4Do hrnce vrátíme hovězí maso a vaříme zvolna. 
- 
                                5Přikryjeme hrnec pokličkou a maso dusíme 1.5 hodiny, dokud není měkké. 
- 
                                6Poté ozdobíme zbylým tymiánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        