Losos vařený ve vývaru
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 4 plátek Losos - filety
 - 7 dl Voda pitná
 - 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 1129.6 mg
 - Vláknina 44095.1 mg
 - Vitamín A 44095.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce dáme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru, pepř. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté přidáme porce ryby, přivedeme znovu k varu a povaříme 3 minuty. Přikryjeme pokličkou, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Nasekáme oloupané avokádo a dáme do mixéru s pomerančovou šťávou a kůrou a jogurtem. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme paprikovou omáčku. Z vývaru vyndáme plátky lososa, zbavíme je kůže a otřeme dosucha.
 - 
                                3
Plátky lososa dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.