Perníkové řezy s rumovou polevou
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 210 g Med včelí
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 210 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 30 g Pomerančová kůra
 - 500 g Mouka žitná
 - 30 g Rozinky tmavé
 - 0.25 kávová lžička Fenykl obecný
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Rum
 - 0.25 kávová lžička Anýz mletý
 - 0.25 ks Citrony
 - 1.5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Nové koření celé
 - 3 ks Hřebíček
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Badyán
 - 8 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 175 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 270.8 mg
 - Vláknina 5462.5 mg
 - Vitamín A 5462.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě.
 - 
                                2
Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi.
 - 
                                3
Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem.