Velikonoční nádivka s mandlemi
Suroviny
- 180 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Rohlíky bílé
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 4 polévková lžíce Mandle plátky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 398.7 mg
 - Draslík 122.2 mg
 - Vláknina 6174.1 mg
 - Vitamín A 6174.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 303.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať drobně nasekáme, máslo rozpustíme.
 - 
                                2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, poté vmícháme žloutky, máslo, plátky mandlí, petrželovou nať, sůl a koření. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
 - 
                                3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
