Ryba s omáčkou grepovou
Suroviny
- 200 g Mrkev kořen
 - 800 g Mořský ďas
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Grapefruity
 - 0.1 l Vývar rybí
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
 - 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 127 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 64.4 mg
 - Draslík 1232.8 mg
 - Vláknina 12780 mg
 - Vitamín A 12780 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oloupeme mrkev, nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev podusíme 10 minut.
 - 
                                2
Rozpůlíme grapefruity a vymačkáme šťávu přímo k mrkvi do hrnce, vmícháme šlehačku, podlijeme rybím vývarem a necháme povařit 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Rybu opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a rybí kousky smažíme 5 minut.
 - 
                                5
Podáváme s omáčkou.