Směs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou
Suroviny
- 500 g Strouhanka
 - 70 g Rukola
 - 70 g Salát Polníček
 - 70 g Salát římský
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Pepř černý celý
 - 6 ks Rajčata
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 726 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 364.4 mg
 - Vláknina 8486.5 mg
 - Vitamín A 8486.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s máslem, přidáme strouhanku s bazalkou, petrželovou natí a pažitkou a za stálého míchání směs dozlatova osmažíme. Podle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.
 - 
                                3
Plátky rajčat rozložíme na plech s pečícím papírem, osolíme je a opepříme mletým pepřem a na každý plátek lžící navrstvíme a přitlačíme strouhankovou směs. Plech s rajčaty vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak přepneme na gril a zapečeme sypání.
 - 
                                4
Mezitím připravíme zálivku. Metličkou ušleháme zbylý olivový olej s octem balsamico, solí a mletým pepřem. Na listy rozebereme menší římský salát, rukolu a polníček, listy rozložíme na talíře a pokropíme je zálivkou.
 - 
                                5
Na salátové listy poklademe plátky zapečených rajčat, opepříme je a servírujeme.