Salát s humrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Humr
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1182 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1644 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 597.7 mg
  • Draslík 1657.8 mg
  • Vláknina 11281.5 mg
  • Vitamín A 11281.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.8 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme citron a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Žloutek s hořčící a lžičkou citronové šťávy ušleháme v misce. Po kapkách za stálého šlehání přidáváme olivový olej, dokud nevznikne hustá majonéza.

  • 2

    Do majonézy vmícháme polovinu citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy a podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě přidáme citronovou šťávu. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, přikryjeme potravinářskou folií a koprovou majonézu vložíme do lednice.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso humra nesmí být průhledné. Poté z vody vyjmeme a necháme vychladnout. Studené maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 4

    Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, navrch upravíme maso z humrů a na okraj dáme lžíci koprové majonézy. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkami kopru.

Komentáře k receptu