Studená okurková polévka s bazalkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy Kešu
  • 40 g Bazalka
  • 230 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 4636.6 mg
  • Vitamín A 4636.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Polévku rozdělíme do talířů, každou porci ozdobíme lístky nasekané máty a pokapeme olejem.

Komentáře k receptu