Zeleninový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 600 g Mrkev
  • 400 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 22.2 mg
  • Draslík 974.8 mg
  • Vláknina 12551.8 mg
  • Vitamín A 12551.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme na pánvi. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji.

  • 2

    Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky.

  • 3

    Do sádlem vymazané remosky rozložíme vrstvu brambor a mrkve, osolíme, posypeme kořením a poklademe částí cibule. Vrstvy opakujeme.

  • 4

    Nakonec vše zalijeme vývarem a pokrm v remosce dusíme doměkka.

Komentáře k receptu