Vepřové závitky s vejci
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 500 g Vepřová kýta
 - 4 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 233.1 mg
 - Draslík 563.5 mg
 - Vláknina 1547.5 mg
 - Vitamín A 1547.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou. Každý plátek poklademe plátkem slaniny a půlkou natvrdo uvařeného vejce. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.
 - 
                                2
Závitky obalíme v mouce, vložíme do tlakového hrnce spolu s oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na sádle. Maso po všech stranách opečeme, podlijeme 250 ml vody, přidáme protlak a utřený česnek. Hrnec uzavřeme a závitky dusíme asi 25 minut doměkka. Šťávu odvaříme na potřebnou hustotu, nebo ji zředíme vodou.