Polévka s knedlíčky garnátovými
Suroviny
- 125 g Garnát obecný
 - 125 g Vepřové maso mleté
 - 50 g Nudle skleněné
 - 50 g Kaštany vodní
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 1.5 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 0.8 dl Voda pitná
 - 8.5 dl Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1022 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 86.9 mg
 - Draslík 422.1 mg
 - Vláknina 640 mg
 - Vitamín A 640 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm.
 - 
                                2
Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku.
 - 
                                3
Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince.
 - 
                                4
Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.