Pečený mořský pstruh
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1144 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 1575.6 mg
- Vláknina 12821 mg
- Vitamín A 12821 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Oválnou ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vyložíme cibulí a polovinou pórku. Na zeleninu položíme pstruhy a poklademe je zbylým pórkem, rajčaty a nasekanou petrželkou. Zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                4Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 30–32 minut. Hotové pstruhy podáváme přímo z mísy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        