Žemlovka s tvarohem a jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 19 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 149.2 mg
- Draslík 182.6 mg
- Vláknina 2850 mg
- Vitamín A 2850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olejem vymažeme formu a klademe do ní střídavě veku navlhčenou v mléce, plátky oloupaných jablek a mažeme našlehaným tvarohem rozmíchaným se žloutkem a cukrem. Poslední vrstvou je vrstva veky. 
- 
                                2Rozpuštěným máslem pokapeme a žemlovku pečeme ve vodní lázni. 
- 
                                3V průběhu pečení zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali bílek. 
- 
                                4Na talíři hotovou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        