Salát s hovězím masem po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 500 g Fazolové klíčky
  • 250 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 60 g Máta
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Koření Orientální
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 0.02 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 1109.6 mg
  • Vláknina 15022.7 mg
  • Vitamín A 15022.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme.

  • 2

    Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme.

  • 3

    Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme.

Komentáře k receptu