Zeleninová polévka po kastiliánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tykev
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 šálek Hrášek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 686.3 mg
  • Vláknina 8903.2 mg
  • Vitamín A 8903.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso uvaříme v menším množství osolené vody, aby byl vývar silný.

  • 2

    V kastrole na másle podusíme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu, cibuli a brambory. Dusíme do změknutí zeleniny.

  • 3

    Nakonec do polévky přilijeme víno a přidáme uvařené, nakrájené maso.

  • 4

    Polévka má být velmi hustá. Ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu