Jehněčí maso se zeleným hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 716.1 mg
 - Vláknina 27185 mg
 - Vitamín A 27185 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1666.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a odblaněné jehněčí maso pokrájíme na kostky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej a maso posypané sladkou paprikou orestujeme dozlatova.
 - 
                                3
Následně přilijeme opatrně horkou vodu, osolíme a vaříme pod pokličkou do doby, než bude maso poloměkké.
 - 
                                4
Pak přidáme čerstvý zelený hrášek, kostičky oloupaného rajčete a vše vaříme do změknutí.
 - 
                                5
V trošce vody rozmícháme dohladka mouku a pomalu zamícháme k vařenému hrášku s masem a dochutíme solí.
 - 
                                6
Jehněčí s hráškem servírujeme posypané s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.