Zapečená rajčata s těstovinami a hráškem
Suroviny
- 250 g Těstoviny kolínka
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Olivy černé
 - 100 g Hrášek mražený
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Rajčata
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1337 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 32.6 mg
 - Draslík 589.7 mg
 - Vláknina 8372.8 mg
 - Vitamín A 8372.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny (nejlépe kolínka) uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Omytá rajčata navrchu seřízneme, dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a vypeckované olivy nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčatovou dužinu, olivy, hrášek a vše podusíme 5 minut.
 - 
                                4
Těstoviny promícháme s rajčaty, olivami, hráškem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných rajčat.
 - 
                                5
Rajčata urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a přikryjeme seříznutými vršky. Zalijeme vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.