Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 71.6 mg
 - Vláknina 1258.5 mg
 - Vitamín A 1258.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
 - 
                                3
Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
 - 
                                4
Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.