Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 200 g Cuketa
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Řeřicha
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 20 g Hořčice
  • 150 g Sýr Tofu - uzený
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Olej olivový
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 533.2 mg
  • Vláknina 4872.5 mg
  • Vitamín A 4872.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme stopky. Rozložíme je na kuchyňský papír, aby se vpila přebytečná šťáva. Cuketu omyjeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky. Ty pak ještě rozkrájíme na malé trojúhelníky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve, zalijeme polévkovou lžící zeleninového vývaru, krátce podusíme. Smícháme rozdrcené uzené tofu, podušené žampiony, pažitku, hořčici a zakysanou smetanu. Ochutíme bylinkovou solí a necháme 1-2 hodiny rozležet. Omyjeme a osušíme bylinky. Otrháme lístky ze stonků. Bylinky, česnek, sójovou omáčku, bylinkovou sůl a zeleninový vývar jemně rozmixujeme. Nakonec po troškách přilijeme olivový olej. Bylinkovou omáčku rozdělíme na čtyři talíře. Z ochuceného tofu zformujeme 12 knedlíčků a upravíme je na omáčku. Čtvrtky rajčat položíme kolem knedlíčků tak, aby vytvořily květinu. Mezi ně pak ještě umístíme trojúhelníčky z cukety.

Komentáře k receptu