Hovězí v omáčce z černých fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 180 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Fazole černé
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 68.9 mg
  • Draslík 236.8 mg
  • Vláknina 3266.8 mg
  • Vitamín A 3266.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozkrájíme na 16 pravidelných dílků, černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a dáme stranou.

  • 2

    Spojíme tmavou sojovou omáčku, solamyl, sherry, cukr, maso na tenké nudličky a dáme stanou.

  • 3

    Papriky rozkrájíme na 1 cm kousky, nahřejeme wok a přilijeme olej, papriky smažíme asi 1 minutu, vyjmeme.

  • 4

    Přidáme maso, směs se sojovou omáčkou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme namočené fazole a vývar.

  • 5

    Přivedeme k varu a necháme mírně zhoustnout. Papriky vrátíme do pánve, přidáme rajčata a opepříme. Prohřejeme a ihned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu