Kuřecí fajitas
Suroviny
- 50 g Sádlo škvařené
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 72.1 mg
 - Draslík 534.4 mg
 - Vláknina 7002.4 mg
 - Vitamín A 7002.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na proužky 2 cm široké a vložíme je do mísy. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, oregano, mleté čili a skořici. Dobře promícháme a necháme minimálně 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva a sádlem a pomalu přiléváme teplou vodu, až vznikne tuhé těsto. Rozdělíme na 12 kuliček, pak z každé vyválíme placku o průměru 15 cm a zakryjeme, aby neoschly.
 - 
                                3
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku rozřízneme napůl, odstraníme středy, semena a dužinu nakrájíme na 1 cm široké proužky.
 - 
                                4
Pánev nahřejeme a tortilly nasucho opékáme asi 1 minutu z každé strany, uchováme teplé.
 - 
                                5
Na velké pánvi rozehřejeme olej, marinované kuře opékáme 5–6 minut, přidáme papriky, cibuli a smažíme 3–4 minuty, až jsou kuřecí proužky propečené a zelenina měkká.